Zapečeni grah

Zapečeni grah
  • Priprema
    15 min
  • Kuhanje
    2 h
  • Broj osoba
    4

Sastojci

Koraci

Korak 1

Grah ostaviti da se namače najmanje 8 sati ili preko noći.

Korak 2

Grah ocijediti, preliti vodom tako da sav grah bude potopljen i staviti na vatru. Kada zavri kuhati na srednjoj temperaturi oko 60 minuta.

Korak 3

Pećnicu zagrijati na 180°C.

Korak 4

Za to vrijeme luk i bijeli luk isjeckati, a grah ocijediti.

Korak 5

U pekač dodati grah, luk, bijeli luk, paradajz sos, paradajz pastu, maslinovo ulje, 500 ml vode, kopar, so i biber.

Korak 6

Lagano izmiješati da se sastojci sjedine.

Korak 7

Kuhati u pećnici oko 60 minuta ili dok grah ne omekša.

Korak 8

Povremeno provjeravati ukoliko bude bilo potrebno još vode.

Korak 9

Topal grah poslužiti s feta sirom i po želji ukrasiti koprom.

Pogledajte još